Buradasınız : Yemek Tarifleri

BAL KABAĞI ÇORBASI

BAL KABAĞI ÇORBASI -

MENÜMÜZDEKİ BAL KABAĞI ÇORBASININ TARİFİ

MALZEMELERİMİZ:

-Yarım kilo bal kabağı
-2 adet orta boy havuç
-1 büyük boy patates
-1 adet kuru soğan
-1 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağ
-Tuz

ÜZERİ İÇİN:

-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI:

Kabuğu soyulup doğranmış kabakları geniş bir tencereye alıyoruz.
Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış havuç, patates, ve kuru soğanları da ilave ediyoruz.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra blender yardımıyla güzelce ezip parçalıyoruz.
Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tere yağını eritip unu ilave edip iki dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine topak topak olmaması için kabaklı karışımdan 1 kepçe kadar ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Kalan karışımı da ilave ediyoruz.
İstediğiniz katılığa göre su ilave edebilirsiniz.
Sürekli karıştırarak kaynatıp pişiriyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağ ile pul biberi yakıp üzerine döküyoruz.

Çorbamız hazır.

Afiyet olsun..